logo
 Pokrewne renessmekominek z płaszczem wodnym muratorkominek CTM wentylacja mechanicznaKominek z płaszczem wodnym używanykominek w kominie brak wyczystkiKominek dopływ powietrza zewnątrzkominek Kamienica drewniany stropKominek z pÄş aszczem wodnymkominek z płaszczem brudna szybakominek doprowadzenie powietrza z zewnątrzkominek piec bufor Schemat
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • opowiastki.keep.pl
  • renessme


    Kominki, piece, kuchnie węglowe i na drewno, piecyki i kotły kuchenne, kotły CO, kafle z 12 kaflarni (wyciskane i zalewane), wszelkiego typu metalowe okucia i akcesoria do kuchni i pieców kaflowych, podkowy (wężownice), gotowa workowana zaprawa zduńska; kominki otwarte, piece chlebowe, kominki tarasowe i ogrodowe, centra gastronomiczne do urządzania biesiad zewnętrznych (atrakcyjnie stylizowane kompleksy, w których skład wchodzą: kominek otwarty, grill, wędzarnia jedno-, dwu- lub trzykomorowa, tradycyjny piec chlebowy, murowany trzon kuchenny do robienia wakacyjnych zapraw itp.) w postaci zadaszonych tzw. "pokojów letnich" z elementami architektury zewnętrznej: fontanną, wodospadem, kaskadą, oczkiem wodnym i z odpowiednio rozmieszczonym oświetleniem naziemnym i podwodnym; kominkowe systemy grzewcze i nie tylko - sprzedaż i usługi na terenie całego kraju. Więcej informacji: www.sobkowiak.prv.pl



    Kaflowe piece pokojowe z widocznym ogniem lub bez (także z wymiennikiem wodnym do c.o.), piecokominki kaflowe, kominki kaflowe (przeszklone murowane na zaprawie zduńskiej i z metalowym wkładem), kuchenne trzony kaflowe (w opcji z wężownicą do c.w.u. lub z wymiennikiem wodnym większej mocy zdolnym dogrzać do 70m2), tradycyjne kominki otwarte na zaprawie zduńskiej, kominki tarasowe i ogrodowe, kominki z wkładami grzewczymi, murowane piece chlebowe i do pizzy (wewnętrzne i zewnętrzne), gotowe ceramiczne piece chlebowe w ośmiu wielkościach (w tym profesjonalny piec do małej gastronomii) szybkie w montażu, ogrodowe centra gastronomiczne do urządzania biesiad zewnętrznych (atrakcyjnie stylizowane kompleksy, w których skład wchodzą: kominek otwarty, grill, wędzarnia jedno-, dwu- lub trzykomorowa, tradycyjny piec chlebowy, murowany trzon kuchenny do robienia wakacyjnych zapraw itp.) w postaci zadaszonych tzw. pokojów letnich z elementami architektury zewnętrznej: fontanną, wodospadem, kaskadą, oczkiem wodnym i z odpowiednio rozmieszczonym oświetleniem naziemnym i podwodnym. Teren całego kraju. Więcej informacji: 68 3273341, 606756498 http://www.salonsobkowiak.pl



    Moja firma zajmuje się obkładaniem piaskowcem elewacji, ogrodzeń itd.
    oraz stawianiem różnego rodzaju kominków, grilli ogrodowych, wędzarni jak i efektownym wykańczaniem wnętrz. Posiadamy bardzo duże doświadczenie w tej branży i gwarantujemy pełen profesjonalizm i wysoką jakość naszych usług. Sam przekonaj się i sprawdź!
    Tel kom. 505 702 380,e-mail:norton14@o2.pl



    enie21 wiedziałaś co mnie powali z nóg. Właśnie tak fantastyczny i piękny kamienny kominek z grillem i małą wędzarnią w ogrodzie mi się marzy. ale niestety muszę jeszcze poczekać... a szkoda.
    Dziękuję wszystkim za pochwały. Włożyliśmy w nasz ogród bardzo wiele wysiłku i pracy i właśnie mimo wiecznych przeróbek i udoskonaleń jest on naszą dumą . To właśnie w nim spędzamy każdą wolną chwilę i jeśli nie jestem zajęta plewieniem i przekładaniem kamieni to odpoczywam sobie zajmując się moim drugim hobby - dzierganiem.



    Jeżeli jesteś zdecydowany to mam do sprzedania działkę rekreacyjną ta terenie POD "Zaolszany" w Pyskowicach. Działka jest wielkości 600 m2 z domkiem murowanym dwukondygnacyjnym z balkonem, tarasem i podpiwniczeniem. Woda z sieci wodociągowej. Na terenie działki znalazł swoje miejsce staw z rybami i roślinami wodnymi - w sam raz dla miłośników kontaktów z naturą. Basen murowany - dla miłośników relaksu w wodzie oraz budynek gospodarczy z nieodzownym WC. Działka ogrodzona i otoczona żywopłotem, co zapewnia swego rodzaju anonimowość... Duża ilość drzew owocowych (można dobrze zjeść, przygotować przetwory na surowa zimę, czy też przygotować smaczny sok bądź wino), krzewów i iglaków. Krąg ogniskowy murowany - dla miłośników odskoczni od tradycyjnego grilla oraz kominek - wędzarnia. Ogólnie rzecz biorąc wspaniałe miejsce dla relaksu, odpoczynku, pracy i biesiadowania.

    Cena do negocjacji!!! Kontakt z nr tel. 502075040 lub 606 941 282



    Widząc, że ta część forum umiera w bólach chciałbym ją troszkę rozruszać.

    Na początek chciałbym zapytać czy są tu miłośnicy domowego wyrobu wędlin?
    Jestem już po 4 czy 5 podejściach i jestem bardzo rozsmakowany w swoich "dziełach". Równać się z takimi wyrobami nie mogą nawet najlesze wędliny ze sklepów.

    Ja z racji tego, że dopiero od niedawna, bo od roku mam ogródek i warunki do tego, wcześniej nigdy tego nie robiłem. W chwili obecnej moja wędzarnia jest w 100% prowizoryczna, wykonana ze starej beczki, cegieł i paru innych śmieci. W planie jest wykonanie czegoś bardziej profesjonalnego i w dodatku jak się uda to łączącego w sobie funkcję wędzarni, grilla i kominka ogrodowego.

    Chętnie wymienię się doświadczeniami / przepisami innymi amatorami tej zabawy.

    Innym szczerze polecam!



    Tak naprawdę oczywiście być może jestem stronniczy, ale z grilla u moich sąsiadów czasami bardziej powiedzmy pachnie (bo to też nie jest dla mnie smród) niż z mojej "beczki". Dymek z wędzenia to jest zapach. A tak nawiasem mówiąc czy sąsiedzi nie maja czasami pieców węglowych, kominków, (a może nawet palą plastiki) to jest dopiero zapach. Tak że to by musiał być sąsiad naprawdę "zgred" , żeby miał jakieś ale przeciw wędzarni, tym bardziej że napewno nie wędzi sie dziennie, a nawet nie co tydzień. Takie jest moje , ale być może nie obiektywne zdanie.

    pozdrawiam



    Witam
    Wybudowałem taki kompleksik z altaną - piec chlebowy, kominek, grill, wędzarnie wszystko na jednej scianie altany, wedzarnia na zewnatrz palenisko w altanie ( dwa kanały jeden 80cm drugi 3,5 metra ).
    Całość przykryta 4 spadowym dachem 7 na 5 m . kryta gontem, bruk na posadzce koszt 20 zeta. Na zime zakładane dwie sciany na lato sciagane

    w tej chwili zakwas przygotowany do pieczenia i odpalenia pieca chlebowego ( wczoraj zamontowałem drzwi z termometrem ) i w poniedziałek wedzenie w wędzarni którą pomagał mi budować andyandy. szynki sie peklują mam jedna zasada na swieta nie wymyślam

    - swojska kiełbasa ( mocno czosnkowa)
    - dużo swojskiej szynki
    - i zając (dużo kminku) poza tym maka ziemniaczana. wołowina itd )

    Na drugi dzień będzie na śniadanie dla panów kwas czyli żur z własnego przechowywanego kwas
    Pozdrawiam Paweł



    Fajnie wyglada rozwiazanie MONIQQ zamiast zewnetrznego kominka to chyba wedzarnia albo grill, w kazdym razie ciekawe rozwiazanie



    Kominki (na drewno, pelety, gazowe), piece kominkowe (na drewno, węgiel, pelety, gazowe), piece kominkowe z Systemem Pamięci Ciepła oddające ciepło nawet przez ponad 16 godzin, kuchnie węglowe i na drewno, eleganckie kuchnie elektryczne, gazowe i na drewno (w kompletach identycznych kolorystycznie i stylowo), przenośne tradycyjnie wykonywane węglowe kuchnie kaflowe z piekarnikiem i wodnym wkładem grzewczym pozwalającym ogrzać mieszkanie (domek) do 70 m2, kotły kuchenne c.o. (węgiel, drewno), termokuchnie (drewno), termopiecyki (drewno, węgiel), przenośne pokojowe piece kaflowe, wykonywane na miejscu u klienta pokojowe piece kaflowe z widocznym ogniem lub bez (także z wymiennikiem wodnym do c.o.), piecokominki kaflowe, kominki kaflowe (przeszklone murowane na zaprawie zduńskiej i z metalowym wkładem), kuchenne trzony kaflowe (w opcji z wężownicą do c.w.u. lub z wymiennikiem wodnym większej mocy zdolnym dogrzać do 70m2), kotły CO na paliwa stałe, piece na paliwa stałe do ogrzewania powietrznego, gotowe kominy systemowe, kafle z 14 kaflarni (wyciskane i zalewane), kolorowe elastyczne fugi do kafli (22 kolory), wszelkiego typu metalowe okucia i akcesoria do kuchni i pieców kaflowych, podkowy (wężownice), gotowa workowana zaprawa zduńska; kominki otwarte, murowane piece chlebowe, gotowe ceramiczne piece chlebowe w ośmiu wielkościach (w tym profesjonalny piec do małej gastronomii) szybkie w montażu, kominki tarasowe i ogrodowe, centra gastronomiczne do urządzania biesiad zewnętrznych (atrakcyjnie stylizowane kompleksy, w których skład wchodzą: kominek otwarty, grill, wędzarnia jedno-, dwu- lub trzykomorowa, tradycyjny piec chlebowy, murowany trzon kuchenny do robienia wakacyjnych zapraw itp.) w postaci zadaszonych tzw. pokojów letnich z elementami architektury zewnętrznej: fontanną, wodospadem, kaskadą, oczkiem wodnym i z odpowiednio rozmieszczonym oświetleniem naziemnym i podwodnym; kominkowe systemy grzewcze i nie tylko-sprzedaż i usługi na terenie całego kraju. Więcej informacji: 68 3273341, 606756498 www.salonsobkowiak.pl

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • zabaxxx26.xlx.pl