logo
 Pokrewne renessmekominek z płaszczem wodnym muratorkominek CTM wentylacja mechanicznaKominek z płaszczem wodnym używanykominek w kominie brak wyczystkiKominek dopływ powietrza zewnątrzkominek Kamienica drewniany stropKominek z pÄş aszczem wodnymkominek z płaszczem brudna szybakominek doprowadzenie powietrza z zewnątrzkominek piec bufor Schemat
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • slowacja.opx.pl
  • renessme


    Dnia Sat, 19 Aug 2006 14:21:43 +0200, Rogi napisał(a):


    Ruska bania(sauna), salon z kominkiem, w pełni wyposażona kuchnia, TV -SAT,
    zadaszony taras 25 mkw., w ogrodzie grill, miejsce na ognisko, tradycyjna
    wędzarnia i łódź wiosłowa.
    Tak, 2000 zł tygodniowo. Tylko, że to nie od osoby, to za całość z
    użytkowaniem wszystkiego. Mogą jeszcze być dwa rowery górskie na życzenie.


    daj namiary.




    jagusia wrote
    | Dnia Sat, 19 Aug 2006 14:21:43 +0200, Rogi napisał(a):
    | Ruska bania(sauna), salon z kominkiem, w pełni wyposażona kuchnia,
    | TV -SAT,  zadaszony taras 25 mkw., w ogrodzie grill, miejsce na
    | ognisko, tradycyjna  wędzarnia i łódź wiosłowa.
    | Tak, 2000 zł tygodniowo. Tylko, że to nie od osoby, to za całość z
    | użytkowaniem wszystkiego. Mogą jeszcze być dwa rowery górskie na
    | życzenie.
    | daj namiary.

    no, jak sie jedzie juz w 3-jke, 4-ke, to faktycznie sie nawet opłaca :)


    To normalna cena. Mam wielu znajomych, którzy mają podobne domki i sa nawet
    tansze czasami.
    Kiedyś chcialem zrobić zlot u siebie na Mazurach, to było 4 lata temu, ale
    wwszyscy twierdzili, że za daleko.

    Rogi



    Witam.
    Jeśli masz na swoim terenie skarpę to jest bardzo prosty i efektowny sposób:
    u podnuża skarpy robisz z cegły normalnego grilla, z tym że nie zostawiasz
    go od góry otwartego tylko wykonujesz kanał dymowy, któru wchodzi w skarpę
    nad grillem, tam po paru metrach wypuszcza się go nad grunt i właśnie w tym
    miejscu jest wymarzone miejsce na wędzarnie czy to z beczki czy też murowaną
    z cegieł (efektowniejsze).

    Pozdrawiam,
    maciej
    ==WYKONUJĘ  KOMINKI==ŚLĄSK==
    Tel. 600 64 34 19
    mac@gazeta.pl


    Witam grupowiczów

    Nie wiem czy jest to temat na tą grupę (na pl.rec.kuchnia też spróbuję)
    ale...

    Chciałbym zbudowac sobie małą wędzarnię na podwórku. Chciałbym żeby
    budowla
    ta mogła pełnić funkcję grilla i wędzarni.

    Czy ktoś z Was też nad tym się zastanawiał?
    A może ktoś juz takie cudo posiada i mógłby mi w tym pomóc.

    Pozdrawiam z góry dziękując za odzew




    "zOOr" <azyjaWYTNI@poczta.onet.plwrote in message



    Witam,
    Tak sobie "gdybam" o możliwości wspomagania ogrzewania podłogowego (kocioł
    gazowy) kominkiem z DGP. Tylko nie wiem czy jest to możliwe ze względu na
    bezwładność podłogówki. Można jakoś to pogodzić nie robiąc wędzarni w domu
    do czasu wychłodzenia się podłogi?


    można ale jest to absolutnie nieopłacalne
    taniej i lepiej jest dokupić osobny kocioł do podłogówki
    opalany tym samym paliwem co kominek



    Witam,

    Czy to jest normalne? - moj kominek smierdzi (a moze pachnie? :-))
    Jest to zapach podobny do zapachu wedzarni.
    Pale drewnem bukowym - fakt troche jeszcze mokrym. Czy to jest
    przyczyna?

    Zapach jest na tyle uciazliwy, ze zrezygnowalem tymczasowo z palenia i
    ogrzewam
    wylacznie gazem.
    A moze jest to normalne i po prostu trzeba sie do tego przyzwyczaic?
    (chociaz chyba
    tego sobie nie wyobrazam)

    Pozdrowienia
    Maciej




    | | To oczywiste, tylko jak często będzie się chciało grillować na słocie
    lub
    | | mrozie?
    | |
    | | Pozdrowienia
    | Mój sąsiad ma. Grilluje jakieś 5-10 razy do roku. Oczywiście jak jest
    ciepło i
    | nie pada. Mój ojciec wybudował sobie wolnostojązy na drugim końcu
    działki.
    | Używa w takich samych warunkach:)

    Mój znajomy wybudował coś na kształt kominka i wedzarni połączonego długim


    poziomym kanałem, na którym się siedzi. Po rozpaleniu ciepłe powietrze
    podgrzewa "siedzisko" i jednocześnie piecze/wedzi kiełbaski, rybki itp. Do
    tego grzane wino a godziny mijaja w cieple zarówno od wewnątrz jak i z
    zewnątrz nawet przy -10C. Sprawdzone, można nawet codziennie.
    Kasia




    --
    Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.budowanie

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • zabaxxx26.xlx.pl