Wybudję dom w stanie surowym a także możliwe wykończenia w zależnosci od potrzeb inwestora.
Wykonuję również kominki otwarte, grilloogrodowe oraz wędzarnie ogrodowe z materiałów takich jak :
1. Cegła klinkierowa
2. Cegła pełna
3. Cegla stara(rozbiórkowa) na styl starego budowania.
4. Kamień naturalny [polny]
5. kostka granitowa o dowolnych wymiarach
Kontakt : Firma KRAMER-BUD
E-mail kramer.janusz@yahoo.com
tel. 664-764-006 lub 068-325-05-27
Kominki, piece, kuchnie węglowe i na drewno, piecyki i kotły kuchenne, kotły CO, kafle z 12 kaflarni (wyciskane i zalewane), wszelkiego typu metalowe okucia i akcesoria do kuchni i pieców kaflowych, podkowy (wężownice), gotowa workowana zaprawa zduńska; kominki otwarte, piece chlebowe, kominki tarasowe i ogrodowe, centra gastronomiczne do urządzania biesiad zewnętrznych (atrakcyjnie stylizowane kompleksy, w których skład wchodzą: kominek otwarty, grill, wędzarnia jedno-, dwu- lub trzykomorowa, tradycyjny piec chlebowy, murowany trzon kuchenny do robienia wakacyjnych zapraw itp.) w postaci zadaszonych tzw. "pokojów letnich" z elementami architektury zewnętrznej: fontanną, wodospadem, kaskadą, oczkiem wodnym i z odpowiednio rozmieszczonym oświetleniem naziemnym i podwodnym; kominkowe systemy grzewcze i nie tylko - sprzedaż i usługi na terenie całego kraju. Więcej informacji: www.sobkowiak.prv.pl
Kaflowe piece pokojowe z widocznym ogniem lub bez (także z wymiennikiem wodnym do c.o.), piecokominki kaflowe, kominki kaflowe (przeszklone murowane na zaprawie zduńskiej i z metalowym wkładem), kuchenne trzony kaflowe (w opcji z wężownicą do c.w.u. lub z wymiennikiem wodnym większej mocy zdolnym dogrzać do 70m2), tradycyjne kominki otwarte na zaprawie zduńskiej, kominki tarasowe i ogrodowe, kominki z wkładami grzewczymi, murowane piece chlebowe i do pizzy (wewnętrzne i zewnętrzne), gotowe ceramiczne piece chlebowe w ośmiu wielkościach (w tym profesjonalny piec do małej gastronomii) szybkie w montażu, ogrodowe centra gastronomiczne do urządzania biesiad zewnętrznych (atrakcyjnie stylizowane kompleksy, w których skład wchodzą: kominek otwarty, grill, wędzarnia jedno-, dwu- lub trzykomorowa, tradycyjny piec chlebowy, murowany trzon kuchenny do robienia wakacyjnych zapraw itp.) w postaci zadaszonych tzw. pokojów letnich z elementami architektury zewnętrznej: fontanną, wodospadem, kaskadą, oczkiem wodnym i z odpowiednio rozmieszczonym oświetleniem naziemnym i podwodnym. Teren całego kraju. Więcej informacji: 68 3273341, 606756498 http://www.salonsobkowiak.pl
Moja firma zajmuje się obkładaniem piaskowcem elewacji, ogrodzeń itd.
oraz stawianiem różnego rodzaju kominków, grilli ogrodowych, wędzarni jak i efektownym wykańczaniem wnętrz. Posiadamy bardzo duże doświadczenie w tej branży i gwarantujemy pełen profesjonalizm i wysoką jakość naszych usług. Sam przekonaj się i sprawdź!
Tel kom. 505 702 380,e-mail:norton14@o2.pl
Widząc, że ta część forum umiera w bólach chciałbym ją troszkę rozruszać.
Na początek chciałbym zapytać czy są tu miłośnicy domowego wyrobu wędlin?
Jestem już po 4 czy 5 podejściach i jestem bardzo rozsmakowany w swoich "dziełach". Równać się z takimi wyrobami nie mogą nawet najlesze wędliny ze sklepów.
Ja z racji tego, że dopiero od niedawna, bo od roku mam ogródek i warunki do tego, wcześniej nigdy tego nie robiłem. W chwili obecnej moja wędzarnia jest w 100% prowizoryczna, wykonana ze starej beczki, cegieł i paru innych śmieci. W planie jest wykonanie czegoś bardziej profesjonalnego i w dodatku jak się uda to łączącego w sobie funkcję wędzarni, grilla i kominka ogrodowego.
Chętnie wymienię się doświadczeniami / przepisami innymi amatorami tej zabawy.
Innym szczerze polecam!