logo
 Pokrewne renessmekoreczki z ogórków nazimeKoreczki Przepisy kulinarnekoreczkki z serakoreczki Laszlokoreczki form fitkoreczki przepisyKoreczki z kaszankikoreczki/zakąskiKoreczki śledzioweKoreczki z oliwkami
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • amed.keep.pl
  • renessme



    Dekoracyjne kanapeczki

    Składniki:

    - bagietka

    - wędlina (salami, szynka)

    - warzywa (ogórek zielony, papryka, oliwki)

    - ryba (łosoś)

    - żółty ser

    - wykałaczki

    Wykonanie:

    Małe kanapeczki nie tylko wyglądają ale także zwracają uwagę dzieci- niejadków!

    Na bagietkę nakładamy wędlinę bądź ser żółty, bądź łososia.

    A następnie zaczynamy ozdabiać warzywami.

    Możemy także dołączyć wykałaczkę, która zmieni nam wygląd kanapeczki w klasyczny "koreczek".




    Potrzebuje sprawdzony przepis na jakies imprezowe przekaski na zimno
    Od razu mowie na salatki, jajka faszerowane, kanapki, koreczki czy niedajboze czipsy/paluszki juz wpadlem :>
    Świniaka tez nie bede ubijał :>

    Zrób śledzie jeśli to impreza aby się znietrzeżwić! Nic prostszego. Robisz na dwa sposoby, w oleju lub śmietanie. Filety śledziowe kup "prawdziwe" nie takie z plasticku. Jedne zalewasz olejem, drugie śmietaną, dużo cebuli - BEZ ŻADNYCH JABŁEK CZY INNYCH WYNALAZKÓW same śledzie, cebula i olej lub śmietana. Zrób to dzień wcześniej, niech to sie przegryzie w lodówce.

    Druga zimna zakąska to nóżki w galarecie, wyśmienite pokrojone w małe kosteczki.

    Trzecie, co moim znajomym smakuje, to najzwyklejszy kotlet mielony - również pokrojony ma małe porcje, tzw: raz do dzioba.

    Czwarte: kup, jeśli nie masz ogórki kwaszone - oczywiście najlepsze własnej roboty z dużą ilością czosnku.

    Piąte: Bardzo dobry jest żurek, oczywiście własnej roboty, może być nawet letnii, oby był pitny!

    Sześć: Jak dla mnie mistrzostwo świata! Łosoś z cytryną!

    Jakieś pytania, chetnie odpowiem



    @maj

    Bo policja jest od tego by stanac na wylotowce i sypac mandaty za jazde z nadmierna predkoscia (notabene to dosc bezpieczne miejsca, w odroznieniu od centrum) a nie od egzekwowania w sezonie przepisow dotyczacych parkowania.
    W centrum ich nie ma, a zdarzaja sie (szczegolnie w godzinach wieczornych) dosc czesto idioci, majacy za nic ograniczenie predkosci...zarowno ci na motocyklach jak i ci w samochodach.
    No ale po co byc w centrum...

    po sezonie, jak juz sie mozna pobawic w "texas ranger" z miejscowymi, to juz sa, w wystarczajacej ilosci.

    Zapewne wszyscy wiedza co sie od kilku dni dzieje na trasie z ustki do slupska, o tym ze korki siegaja do zimowisk.
    I nieliczni zapewne wiedza ze z reguly na miejsciu jest policja
    i tak w bodaj piatek kierowala ruchem, ale juz w sobote, stali sobie wesolo na rondku kolo lososia (pisze o "strefie ekonomicznej") i suszyli predkich jadacych od strony miasta.

    A koreczki rosna i rosna...dobrze ze sa alternatywne drogi dojazdu do slupska.



    Koktajl owocowy. Albo kanapki np z łososiem wędzonym, twarożkiem, różnymi rodzaju pastami, z mango, na białym chlebie, razowym, orkiszowym, albo na krakersach.
    Mogą też być koreczki różnego rodzaju z dipami.

    A ja się orzeźwiam obecnie czereśniami. Bo mi się nie chce nic robić. I powiem Ci że też jest dobrze.



    Takiej pracy tylko pozazdrościć. Minister edukacji Katarzyna Hall (51 l.)
    realizuje właśnie swój nowatorski plan reformy polskiego szkolnictwa
    (...)
    Pochylili się, i owszem, ale nad… szwedzkim stołem. Z olbrzymim zacięciem
    pałaszowali wyszukane kanapki, koreczki i sałatki. Zachwycali się aromatem
    francuskich serów i norweskiego łososia. Ze skupieniem kosztowali także
    najprzedniejszych szynek. Cóż, impreza może i przyjemna. Tylko czy w takich
    warunkach da się rozmawiać o niedoli polskich nauczycieli? Czy rozparty na
    krześle, senny po sowitym posiłku urzędnik ma w ogólę głowę do debat o szkole?
    Sami nauczyciele szczerze w to wątpią.
    (...)
    całość ze zdjęciami tutaj ...


    ,,




    Pochylili się, i owszem, ale nad… szwedzkim stołem. Z olbrzymim zacięciem
    pałaszowali wyszukane kanapki, koreczki i sałatki. Zachwycali się aromatem
    francuskich serów i norweskiego łososia. Ze skupieniem kosztowali także
    najprzedniejszych szynek. Cóż, impreza może i przyjemna. Tylko czy w takich
    warunkach da się rozmawiać o niedoli polskich nauczycieli? Czy rozparty na
    krześle, senny po sowitym posiłku urzędnik ma w ogólę głowę do debat o szkole?
    Sami nauczyciele szczerze w to wątpią
    Ech! Pomarzyć… Gdybyż tylko chcieli zadowolić się samym utrzymaniem… Gdybyż tylko nie wydawali decycji… Z łatwością płacilibyśmy na coś w rodzaju skansenu interwencjonizmu… Byleby tylko zechcieli dać nam wolną rękę…



    ale do czego??

    nie mozna generalizowac, kazda rybka ma inny smak!
    ja uwielbiam i tunczyka z puszki
    i szprotki ( te wedzone i te w pomidorach)
    uwielbiam sledzie z cebulka i w oleju i w ogole wszelkie koreczki i wariacje sledziowe
    kocham lososia wedzonego
    podobniez wedzona makrele
    pstrag wedzony tez jest genialny.

    najmniejsza sympatia darze chyba sardynki z puszki.
    :)



    "Najlepsze widelce pazury i kielce" Ale tak na poważnie, to można znaleźć trochę propozycji na jedzonko bez użycia sztućców. Ja proponuję na przykład:
    - różne szaszłyki
    - kulki mięsne z dipem (małe kuleczki z mielonego mięsa, nadziewamy na szpadki i maczamy w dipie)
    - tartaletki z pikantnymi pastami czyli po prostu kruche babeczki na ostro
    - roladki z kawiorem- roladki zwijane z naleśników ułożone na tostach z odrobiną kawioru na wierzchu. Jak ktoś nie lubi kawioru, mogą być np. kawałeczki łososia albo coś innego, co komu przyjdzie do głowy.
    - kulki serowe z jalapeno (kulki z żółtego sera, dymki i jalapeno w panierce, podawane z dipem)
    - muffinki z papryką na ostro
    Po za tym koreczki wcale nie muszą być nudne, można je zrobić na wiele sposobów i z czym kto woli. Mogą być jeszcze pierogi z kapustą i grzybami, ale nie gotowane, tylko pieczone w piekarniku. Można je podawać na zimno z gorącym barszczem.
    Oczywiście też różnego rodzaju kanapki albo po prostu pizza, którą też można zjeść rękami.
    Jeżeli coś Cię szczególnie zainteresuje, to służę przepisem.



    Witajcie lachonki
    Mam juz pomysł co zrobię- roladki z szynki z serkiem, roladki z łososia z serkiem i koreczki




    Myślałam o jakiejś przystawwce tylko nie wiem co, póżniej jakieś mięsko z sałatką i deser. .
    na przystawkę może coś z łososia. może jakies koreczki



    Przygotowanie i organizacja imprez


    Pracujemy na terenie województw: lubelskie i mazowieckie.

    -domy weselne, lokale, szkoły, sale OSP, itd

    Profesjonalna obsługa:
    kucharze i kelnerzy


    Polecamy także:
    -zespoły muzyczne, wideofilmowanie, strojenie i dostosowanie sal, wyroby masarskie, stoły staropolskie...


    BOGATE WYŻYWIENIE- NAJLEPSZE CENY W REGIONIE !


    Jako standardowe i najczęściej oferowane przez nas menu
    POLECAMY:

    Dania główne:

    1. ROSÓŁ PO POLSKU I FLAKI WOŁOWE;

    2. SCHABOWY STAROPOLSKI, DEWOLAY ORAZ BEFSZTYK;

    3. PŁONĄCY KURCZAK W PIECZARKACH Z FRYTKAMI;

    4. PUCHAR LODOWY;

    5. BEUF STROGONOW;

    6. BIGOS MYŚLIWSKI Z KIEŁBASKAMI;

    7. BARSZCZ CZERWONY Z PASZTECIKAMI;


    PONADTO:

    1. KOKTAJLOWE KORECZKI SEROWE;

    2. JAJA FASZEROWANE PO POLSKU;

    3. JAJA Z ŁOSOSIEM Z CHMURKĄ SOSU MAJONEZOWEGO;

    4. PÓŁMISEK WĘDLIN TRADYCYJNYCH, WIEJSKICH I PASZTETÓW;

    5. SCHAB PIECZONY ZE ŚLIWKĄ;

    6. SCHAB PO WARSZAWSKU;

    7. RYBA PO GRECKU;

    8. ŚLEDZIE PO KASZUBSKU;

    9. ŚLEDZIE TRADYCYJNE W CEBULCE;

    10. OGÓREK, PAPRYKA I PECZARKA W OCCIE;

    11. SAŁATKA GRECKA;

    12. SAŁATKA NICEJSKA;

    13. SAŁATKA MEKSYKAŃSKA;

    14. SAŁATKA Z KURCZAKA WĘDZONEGO Z ANANASEM;

    15. ANANASY I ARBUZOWE KOSZE OWOCOWYCH SMAKOŁYKÓW;

    16. ŚWIEŻE POMIDORY I OGÓRKI ZE SZCZYPIORKIEM.

    17. BUKIET SURÓWEK DO DAŃ NA GORĄCO.

    W CENIE ZAPEWNIAMY TAKŻE:
    SZAMPAN, CHLEB POWITALNY, KIELISZKI DLA PARY MŁODEJ, TORT, SŁODYCZE, CIASTA, OWOCE, PIECZYWO, NAPOJE NA ZIMNO I NA GORĄCO, ŚRODKI CZYSTOŚCI I HIGIENY.

    Do Państwa należy tylko:

    - zapewnienie sali
    - alkohol.

    Cenik:
    Od 80 do 120 osób – 79zł/osoba
    Od 120 do 150 osób – 75zł/osoba
    Powyżej 150 osób –75zł/ osoba (wyroby masarskie gratis)


    Wyroby masarskie ( 1szt. żywca) – dopłata 5zł/osoba



    ------------ Profesjonalnie, smacznie, tanio -------------

    Zapraszamy do zapoznania się z naszą pełną ofertą.


    Tel. 0694 35 35 20
    siedziba: Dęblin ul Warszawska 103
    nr. GG 2458852

    Chętnie odpowiemy na wszystkie Państwa pytania !!!


    Organizujemy także studniówki, bankiety, prymicje, imprezy dla firm.



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • zabaxxx26.xlx.pl