1.charakterystyka surowcow owocowo-warzywnych
-wymagania jakosciowe
-podzial na grupy
-rodz.dojrzalosci i sklad
2.przetworstwo ziemniaka
-skrobia,chipsy,frytki, puree
3.klasy jakosci i typy ziemniaka
4.etapy produkcji cukru
-defekacja,saturacja,rafinacja cukru
5.technologia olejow
-metody rafinacji
6.polprodukty owocowe i warzywne
7.produkty wysokoslodzone
-dzemy,marmolady,powidla,galaretki,owoce kandyzowane
8.produkty kiszone
-technologia i otrzymywanie kapusty i ogorkow kiszonych
9. wady kapusty i ogorkow kiszonych i przyczyny powstawania
10.zabiegi pielegnacyjne w czasie kiszenia kapusty
11.napoje,podzial
12.produkcja soku zageszczonego z jablek
13. sok jablkowy
-metody odtwarzania
14.susze owocowe i warzywne
-dynamika i metody suszenia
15.pomidor jako surowiec w przetworstwie
-charakterystyka surowca do przetworstwa
-produkcja soku pomidorowego
-prod.przecieru pomid.
-prod. koncentratu i suszu pomid.
16.zywnosc mrozona
-metody mrozenia
-zalety i wady zywnosci mrozonej
-cewle i rodzaje blanszowania
17.technologia win
-etepy produkcji
-wady i choroby win
-zabiegi pielgnacyjne
-technolgia win szampanskich
18.soja i produkty sojowe
-koncentrat i izolat sojowy
-technolologia toffu,miso i natto
19.wykorzystanie produktow ubocznych przemyslu owocowo-warzywnego
wylosowanych bedzie 5 pytan..numer i co obowiazuje pod danym tematem napisalam wyzej
produkcja soku zageszczonego z jabłek, sok jabłkowy - metody odtwarzania
produkcja soku i przecieru pomidorowego
koncentrat i izolat sojowy, technologia toffu, miso, natto
produkty uboczne
jak ktos ma to może pomoze?? bo tego nie ma w materiałach